Ensembles


Aperto Ensemble

Animato Ensemble

Fluit +

Fluitkwartet DWARS

Aperto Ensemble


Het Aperto-ensemble - opgericht in 2015 - bestaat uit getalenteerde musici die zowel solistisch als in kamermuziek- en orkestverband hun sporen reeds verdiend hebben.

Aperto betekent geopend/open, wat in dit verband wil zeggen dat het ensemble zich ook geregeld buiten de gebaande wegen begeeft en zich niet beperkt tot alleen klassiek repertoire.

Daarnaast geeft de naam aan dat het ensemble niet vast zit aan een bepaald aantal leden, maar dat de bezetting per project of concert kan variëren.

Het Aperto-ensemble is van alle stijlen thuis en laat haar veelzijdigheid graag horen.

Zo heeft het Aperto-ensemble onder andere een project gedaan met medewerking van top-harpiste Miriam Overlach. In dit programma was veelal repertoire te vinden uit de romantiek en impressionisme (Cras, Francaix en Bartók) waarin duidelijke volksinvloeden te vinden waren, welke  de componist hebben geïnspireerd.

 
Animato Ensemble


Animato - Ensemble  (sopraan, fluit, hobo en piano)

 

Het Animato Ensemble bestaat uit Iris Giel (sopraan), Marjolein de Wit (fluit), Anja van der Maten  (hobo) en Annemarie de Boer (piano). 

De musici van het Animato Ensemble komen uit verschillende disciplines, waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de Nederlande Opera en verschillende kamermuziekensembles. De voorliefde voor de kamermuziek bracht hen bij elkaar.

Metname door de muzikale klik krijgt het spel van deze dames een energie en levendigheid die hen de naam  Animato Ensemble deed kiezen. 

In hun concerten speelt het Animato-Ensemble in verschillende combinaties,  zoals in duo-, trio- en kwartetverband.

Het repertoire bevat werken van Franse componisten zoals Ravel, Poulenc en Saint- Saëns, maar ook Händel en Schumann staan op de lessenaar.

Een mondelinge toelichting, een gedicht of gedachte omlijsten het afwisselende programma.

 

Het programma van seizoen 2015/2016 staat in het teken van een vogelvlucht.

Flora en fauna worden bezongen en uitgebeeld.

Eugen d’Albert laat de lijster en de vlinder zingen, het lied van de herders is van Saint-Saëns,

​het Bloemenduet van Delibes, Insecten vliegen in stukken van Britten.

Daarbij klinken ook werken van Poulenc (Sonate voor hobo en piano), Roemeense Volksdansen van Bartok en ‘Pan et les Bergers’ van Lemoine. Een Valse chantée van Chaminade geeft een bijna dansant karakter.
Fluit +


Marjolein de Wit - fluit

Jelger Blanken - piano

   

Fluitiste Marjolein de Wit en pianist Jelger Blanken hebben solistisch hun sporen uitgebreid verdiend, maar ook hun gezamenlijk optreden staat borg voor een hoge kwaliteit. Of het nu gaat om een elegante sonate van Bach, een romantische fantasie van Fauré, een melancholiek andante van Nielsen, of een zinderende, onvervalst Russische sonate van Prokofjev, in een breed repertoire laten zij de grote schoonheid van de muziek horen.

  

Bekijk onze brochure en beluister ons hier.

Filmpje >> Undine (1e deel) - Reinecke
Fluitkwartet DWARS


Marjolein de Wit

Hetty Boeijen

Sjonette van Atten

Henny Pulles

 

Marjolein de Wit is vast lid van het fluitkwartet DWARS.  Het kwartet speelt een breed en uitgebreid repertoire voor vier dwarsfluiten met toevoeging van piccolo, altfluit en basfluit. De muziekkeuze van het kwartet omvat vier eeuwen fluitmuziek en varieert van vroege Barok tot hedendaags repertoire. Naast originele muziek voor fluitkwartet spelen de musici ook een keur aan arrangementen. Daarbij maken zij regelmatig uitstapjes naar het lichtere genre. DWARS schuwt de confrontatie en het experiment niet. Regelmatig speelt het hedendaagse en vernieuwende muziek die een ware uitdaging vormt voor de leden. Maar met veel plezier brengen zij dit avontuur onder het publiek die met deze bijzondere muziek een enerverende luisterervaring meekrijgt.

Fluitensemble DWARS onderscheidt zich van andere professionele ensembles door een zeer uiteenlopend repertoire in hun programma op te nemen, door variatie in instrumentatie en samenstelling en door een originele en frisse uitstraling.

 

U kunt Fluitensemble DWARS hier beluisteren >>